Kokemus

Työkokemus

 • Yhteiskuntasuhteiden päällikkö, Syöpäjärjestöt, tammikuusta 2018 alkaen

  (elokuuhun 2019 asti tittelillä vaikuttajaviestinnän asiantuntija)

Työskentelen Suomen suurimmassa potilas- ja kansanterveysjärjestössä yhteiskunnallisen vaikuttamisen kehittäjänä, koordinoijana ja toteuttajana. Vaikuttamistyömme on monipuolista kohdistuen niin poliittisiin päättäjiin, terveydenhuollon toimijoihin kuin esimerkiksi oppilaitoksiinkin. Tuen myös jäsenjärjestöjämme heidän vaikuttamistyössään. Olen ensimmäinen tämän tehtävän hoitaja ja olen hyvin merkittävästi kehittänyt ja laajentanut Syöpäjärjestöjen vaikuttamistyöstyötä ja tehnyt siitä suunnitelmallisempaa.

 • Poliittinen sihteeri, Vihreä eduskuntaryhmä, syyskuusta 2015 kesäkuuhun 2016

Työskentelin Vihreällä eduskuntaryhmällä asiantuntijana ja valmistelijana. Vastasin politiikan seuraamisesta, tiedonhankinnasta, poliittisesta suunnittelusta ja taustatukena toimimisesta. Työhöni kuuluivat niin laajojen materiaalien tuottaminen kuin pikaiset taustainfot ajankohtaisista asioista. Osallistuin poliittisen viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen. Substanssivastuulleni kuuluivat koulutuspolitiikka, sosiaali- ja terveyspolitiikka, yhdenvertaisuus ja maahanmuutto.

 • Sosiaalipolitiikan asiantuntija, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry, tammikuusta 2011 tammikuuhun 2018 (syyskuusta 2015 syyskuuhun 2017 työ- ja vanhempainvapailla)

Olin oman toimialani asiantuntija SYL:ssa. Valmistelin asioita hallitukselle, edustin järjestöä, lobbasin, neuvoin ylioppilaskuntia ja tuotin tekstejä. Vastasin useista laajoista projekteista, kuten eläkevaikuttamisesta ja sote-vaikuttamisesta. Toimeeni kuului oman substanssini lisäksi laajempaan vaikuttamistyöhön ja sen ideointiin osallistuminen. Vastuualueeni olivat terveydenhuolto, työelämä- ja sukupolvikysymykset, asuminen sekä yhdenvertaisuus. SYL on yliopisto-opiskelijoiden kattojärjestö, johon kuuluu 132 000 opiskelijaa.

 • Vapaaehtoistyössä Jaipurissa, Intiassa kesällä 2010

Osana Women’s Empowerment -projektia opetin slumminaisille ja -tytöille englantia ja tietokonetaitoja.

 • Puheenjohtaja, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton (ViNO) 2009

Vastasin ja johdin Vihreiden valtakunnallisen opiskelija- ja nuorisojärjestön toimintaa. Vastuullani oli poliittinen toiminta, linjanvedot, hallituksen toiminnan johtaminen, sidosryhmäyhteistyö ja pääsihteerin esihenkilönä toimiminen. Tein paljon käytännön poliittista työtä, kirjoitin ja edustin. Kehitin järjestöä merkittävästi.

 • Oikeusministeri, kansanedustaja Tuija Braxin eduskunta-avustaja 2009
 • Korkeakouluharjoittelija Tasa-arvoasiain neuvottelukunnassa kesällä 2008
 • Hallituksen jäsen Turun yliopiston ylioppilaskunnassa 2007
 • Korkeakouluharjoittelija Vihreiden puoluetoimistolla kesällä 2006

Julkaisut

Luottamustoimet

Olen toiminut lukuisissa vastuullisissa luottamustehtävissä politiikassa ja eri puolilla järjestökenttää. Luottamustehtäväni ovat vahvistaneet osaamistani niin suomalaisesta yhteiskunnasta ja päätöksenteosta, järjestömaailmasta kuin eri sisältöteemoistakin. Luottamistoimissa olen myös rakentanut laajat verkostot ja vahvistanut johtamis-, neuvottelu- ja yhteistyötaitojani.

 • Kallion seurakunta 2019-

  Olen seurakuntaneuvoston jäsen. Vuonna 2019 olin valmistelemassa seurakunnalle uutta strategiaa. Kaudella 2015-2018 olin seurakunnan edustaja yhteisessä kirkkovaltuustossa, ensin varajäsenenä ja sitten varsinaisena.

 • Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö 2011-2019

  Toimin YTHS:n hallituksen ja työvaliokunnan jäsenenä. Hallituskaudellani YTHS:ssä mm. käytiin läpi laaja taloudellinen sopeuttaminen, toteutettiin kokeilu palvelujen soveltuvuudesta AMK-opiskelijoille ja alettiin valmistautua palvelujen laajentamiseen kaikille AMK-opiskelijoille.

 • Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut 2014-2017

  Toimin liittovaltuuston puheenjohtajana. Osallistuin hallituksen kokouksiin ja olin mukana liiton strategiatyössä.

 • Vihreä liitto 2005- ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto (ViNO) 2004-2009

Olen toiminut mm. puoluehallituksen ja -valtuuskunnan jäsenenä, strategiatyöryhmässä, ViNO:n johdossa sekä puheenjohtanut puolueen periaateohjelman ja hyvinvointivaltio-ohjelman valmistelut.

 • Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) 2005-2010

Olen toiminut mm. hallituksen jäsenenä (vastuualueet sosiaalipolitiikka ja tasa-arvo), edustajiston jäsenenä sekä strategiatyöryhmässä.

 • Turun kaupunki 2005-2010

Olen toiminut mm. varavaltuutettuna sekä liikuntalautakunnan jäsenenä. Luovuin toimistani muutettuani Helsinkiin.

 • Sadankomitea 2011-2013

Olen toiminut hallituksen jäsenenä sekä periaateohjelmatyöryhmän puheenjohtajana.

 • Sitra 2009-2010

Olen toiminut asiantuntijajäsenenä Suomen elinvoiman lähteet -projektissa.

Koulutus

 • Valtiotieteiden maisteri, Turun yliopisto, 2013
 • Valtiotieteiden kandidaatti, Turun yliopisto, 2008
 • Ylioppilas, Riihimäen lukio, 2003

Pääaineenani opiskelin poliittista historiaa ja sivuaineina muun muassa valtio-oppia, oikeustiedettä ja sukupuolentutkimusta. Yliopisto-opinnoista saamistani taidoista pidän olennaisimpina kykyä kriittiseen ajatteluun sekä tiedonhaun ja laajojen kokonaisuuksien hallinnan osaamista.

Kielitaito

Suomi: äidinkieli

Englanti: erinomainen

Ruotsi: hyvä

Lisäksi minulla on keskustelutaidot saksasta ja ranskasta.